VEELGESTELDE VRAGEN

Maakt LaRoo gebruik van aroma's of kunstmatige ingrediënten?

Nee, in tegenstelling tot veel andere vleesvervangers worden er geen e-nummers, aroma’s of bindmiddelen gebruikt om de burger te maken. Als een van onze burgers een bepaalde eigenschap dient te hebben wat betreft smaak, textuur of voedingswaarde gaan we op zoek naar een natuurlijk ingrediënt waarmee we dat kunnen bereiken.

Zijn LaRoo groenteburgers ook geschikt als sportvoeding?

Absoluut. Een van onze doelstellingen is dat onze groenteburgers zich in alle opzichten moeten kunnen meten met reguliere burgers, dus ook als het gaat om voedingswaarde. LaRoo groenteburgers kunnen daarom uitstekend gebruikt worden in een prestatiegericht dieet.

Hebben jullie ook vegan groenteburgers?

De meeste burgers zijn vegetarisch. Er wordt kaas en room gebruikt voor de smaak en ei voor de binding. Alleen de Mexicaanse burger en de koningszwam zijn vegan. De seizoensburgers zijn ook altijd vegan.

Hoe duurzaam is een LaRoo groenteburger?

Door een week geen vlees te eten, bespaar je 13,7 kilogram aan uitstoot van CO2. Omgerekend zijn dat 79 afgelegde kilometers in de auto. Ook bespaar je meer dan 100 liter aan water die anders gebruikt zou zijn voor de productie van een week vlees. Bovendien maakt LaRoo geen gebruik van palmolie en soja slechts in zeer beperkte mate. In vergelijking is LaRoo daarom ook ‘groener’ dan andere vleesvervangers.

Waarom kan ik nog geen LaRoo groenteburger kopen in de supermarkt?

In tegenstelling tot LaRoo hebben de meeste supermarkten nog maar weinig oog voor het belang van gezonde voeding (en de eerlijke prijzen die essentieel zijn voor boeren om goede ingrediënten te kunnen leveren). Leveren aan supermarkten zou zeer waarschijnlijk betekenen dat de kwaliteit van LaRoo onder druk komt te staan. Dat willen we niet, dus kiezen wij voor een gelukkige samenwerking met de horeca en de betere speciaalzaken.

Wat is de levertijd?

De levertijd is 1 tot 3 werkdagen. Een dag van te voren krijgt u een melding per e-mail. De burgers worden tussen 18:00uur en 22:00 uur afgeleverd met PostNL food.

Hoe worden de burgers aangeleverd?

We werken samen met PostNL food. Samen zorgen we ervoor dat de burgers diepgevroren bij u worden gebracht. U kunt ze bij aflevering het beste direct in de diepvries zetten. De burgers bakken het beste vanuit de diepvries. Op deze manier kunt u de burgers pakken zodra u ze gaat bereiden.

Hoe lang zijn de burgers houdbaar?

Diepgevroren zijn de burgers een jaar houdbaar. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket. Ontdooide burgers kunt u 2 tot 3 dagen in de koeling bewaren. De natuurlijke binding van de burgers verminderd bij gekoelde opslag, daarom kunt u er het beste voor kiezen om de groenteburgers diepgevroren te bewaren.

Hoe kan ik de burgers het beste bereiden?

Omdat we de groenteburgers zo puur mogelijk hebben gehouden, hebben we er heel bewust  geen bindmiddelen toegevoegd. Hoe kouder de burgers zijn, hoe beter de natuurlijke binding. Daarom adviseren we om de burgers diepgevroren te bakken.

Pan: Doe ze met een beetje vet in een pan en laat op een laag- tot middelhoge warmtebron 8 minuten garen, draaide burger om en bak de andere kant ook in 8 minuten gaar.

BBQ: Gebruik op de BBQ een dichte plaat, grilpan of aluminium grilbakje. Bereid met wat vet zoals hier boven beschreven.

Frituurpan: Verwarm de frituur voor op 180 graden. Bak de burgers vanuit de vriezer in ca. 3 minuten gaar.

Oven: Verwarm de oven voor op 200o C en bak de diepgevroren burgers op bakpapier in ca. 20 minuten gaar.

Hoe kan ik de gourmet het beste presenteren?

De natuurlijke binding van de burgers werkt het beste als de burgers zo koud mogelijk zijn. Haal de gourmet daarom zo kort mogelijk voor het aan tafel gaan uit de vriezer. Als ze niet te dicht bij de gourmet pan staan, blijven ze lang genoeg koud om goed te kunnen bakken.

Laroo Groenteburgers

Vinkenweg 50b
2231 NT Rijnsburg

Na het versturen van uw mail nemen we zo snel mogelijk contact op!

bestellen@larooburgers.com

NEEM CONTACT OP MET LAROO

Wil je meer weten over onze groenteburgers of ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor jouw speciaalzaak of horecabedrijf? Neem gerust contact op met LaRoo. Wij reageren zo snel mogelijk op jouw bericht! Snel contact opnemen? Mail : bestellen@larooburgers.com

Contact