De beste vegetarische BBQ bij de speciaalzaak

De structuur van vleesvervangers

Aangezien het barbecue seizoen gestart is, is het misschien leuk om te weten dat 11% van de gerechten die we op de barbecue leggen vegetarisch zijn. Toch eet niemand graag vleesvervangers. Waarom niet?

  1. Omdat vleesvervangers vaak een nare bite hebben. Een beetje rubberachtig. Dat komt door de cellulose die gebruikt wordt voor het binden van de burger.
  2. De meeste producenten imiteren vlees. Voor een juiste structuur, smaak en kleur worden veel toevoegingen gedaan. Dit wordt gedeclareerd in de vorm van E-Nummers. Helaas hoeven sommige bindmiddelen (nog) niet gedeclareerd te worden. Op deze manier weet je nooit precies wat je eet.
  3. Veel vleesvervangers bevatten onvoldoende voedingsstoffen. Ze bevatten bijvoorbeeld te weinig eiwit of juist te veel zout. Denk aan Jack Fruit.
  4. Als laatste komen de ingrediënten van vleesvervangers vaak van ver. Bijvoorbeeld soja. Het transport maakt het gebruik van soja niet duurzaam.

Voor een echt lekker barbecue ga je naar de speciaalzaak

Het mooie van de LaRoo groenteburger is dat wij juist dat probleem hebben kunnen oplossen doordat we:

  1. Geen kunstmatige bindmiddelen gebruiken.
  2. De burgers zijn Clean Label, vers en niet voorgegaard.
  3. Bij de ontwikkeling houden we de richtlijnen van het voedingscentrum aan. Daarnaast bevatten de burgers extra groente en het cholesterol verlagende vezel Beta glucaan uit haver.
  4. Het is een lokaal product met Hollandse groente van lokale telers.

Sterker nog, wij zijn het enige bedrijf dat smaakvolle groenteburgers maakt van verse Hollandse groente die clean label zijn! En jij kunt daarmee het onderscheid maken! Voor een echt lekkere barbecue ga je naar de speciaalzaak. Klik hier voor onze verkooppunten.