Chef's Special: Hudson tasty food with a Dutch Bite

Chef’s Special: Hudson tasty food with a Dutch Bite

 

Vandaag rijden we naar Hudson Den Haag Zuid. We parkeren naast een manege wat een beetje het gevoel geeft van een Amerikaanse ranch. Mijn Citroën en sneakers voelen hier enigszins misplaatst. Een Mustang en cowboylaarzen hadden beter gestaan.

Hudson LaRoo prepDe Hudson zelf is gevestigd in een pand met metershoge ramen en grote houten luiken, waardoor het lijkt op een New Yorks pakhuis. Centraal in het midden staat een enorme cocktailbar, wat een feestelijke avond belooft. Aan de buitenrand van het restaurant vind je de gedekte tafels voor een uitgebreid diner. Aan de binnenkant zijn chill-hoeken om lekker te loungen en kleine barretjes voor de borrel & bites. Er is plaats voor 400 man diner. ‘Maar’, lacht Jeroen, ‘ik zou niet willen dat alle gasten tegelijk komen’.

Jeroen de Bruin is de Chefkok bij Hudson Den Haag Zuid. Hij werkt sinds 2014 bij Hudson. Daarnaast is het zijn taak om het concept in alle vestigingen van Hudson gelijk te houden. Hiervoor werkt hij regelmatig op de andere vestigingen mee. Het gelijk houden van het concept is een grote uitdaging, want de meeste koks worden geselecteerd op de kernkwaliteit: eigenwijs 😉

Een reis door de unieke Hudson-locaties

Gastheer Hudson

Ondanks dat de gerechten bij de diverse Hudsons hetzelfde zijn, heeft elke vestiging zijn eigen ambiance. In Katwijk wordt bijvoorbeeld veel meer vis gegeten en in Noordwijkerhout komen de gasten niet voor een snelle hap, maar zijn ze echt een avondje uit. In Den Haag Zuid zorgt de cocktailbar juist weer voor veel meer borrelend publiek.

Op het menu vind je de Amerikaanse food-klassiekers, zoals BBQ-ribs met Coca-Cola glazuur. Ze hebben ook een grote selectie aan zelfgemaakte hamburgers. De ‘Hudson Burger’ is een echte aanrader. Zowel de burger, als het broodje en de saus worden gemaakt volgens eigen receptuur. ‘De Mixed-up is ook leuk’, vertelt Jeroen. ‘Dan krijg je een grote plank met kleine porties van de diverse gerechten die je samen kunt delen’.

Beet the burger

Het aantal dieetwensen en voedingsvoorkeuren wordt steeds uitgebreider. Alle kip is halal en bij de inkoop van vis wordt rekening gehouden met duurzame visvangst. Ook de vraag naar vegetarisch en veganistisch ziet Jeroen toenemen. De kaart biedt voor deze groep steeds meer keus. Daarom vond hij het leuk om ‘the special’ dit keer vegetarisch te doen. De lente special bij alle Hudsons is dan ook onze enige, echte LaRoo bietenburger. ‘De bietenburger is een frisse en kleurrijke burger, dat goed past bij het voorjaar’, zegt Jeroen.

Hudson Bar & KitchenHudson to Hudson Ride

Jaarlijks organiseert Hudson de ‘Hudson to Hudson Ride’. Hiervoor zijn er meerdere fiets- en loopafstanden uitgezet tussen de verschillende vestigingen. Je start met koffie bij vestiging één, bij de volgende vestiging staat een lunch klaar en aan het einde wordt er een feestelijke barbecue georganiseerd. Het inschrijfgeld gaat naar het goede doel. In september gaat de 6de editie van start. Meedoen? Kijk hier voor meer informatie.