Chef's Special: Restaurant de Vogelensangh

Aan de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen ligt het rustieke restaurant hotel de Vogelensangh. Chef kok Ron van Bakel gelooft in de toekomst van kwalitatief hoogstaande vegetarische en veganistische gerechten op de kaart. 

Restaurant de Vogelenzangh

Restaurant de Vogelensangh heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Er hangt een hele gezellige, ongedwongen sfeer. Precies de warmte en gezelligheid die je zoekt na een wandeling of fietstocht in de aangrenzende Waterleidingduinen. De gastvrije bediening heeft aandacht voor alle gasten. Sinds 2 jaar heeft de Vogelensangh een B&B met drie mooie kamers. Speciaal voor de bezoekers die van wat verder komen en voor de lange afstandswandelaars.

Kwalitatief goede vegetarische alternatieven

 

Ron van Bakel

Ron van Bakel is de chef kok van het restaurant. Zijn specialiteit is de Franse/ Mediterrane keuken. Ron doet het liefst de à la carte gerechten. De specialiteiten van Vogelensang zijn de ambachtelijk gemaakte pannenkoeken. Ook is er veel aandacht voor de lunch met broodjes en salades. Een echte hit is het 12 uurtje. Dit is een etagère vol met broodjes, kazen, salades, een soepje, kroketjes… te veel om op te noemen.

bietenburger Vogelensangh

‘Het is belangrijk om goede vegetarische gerechten op de kaart te hebben staan’, zegt Ron. ‘Er is steeds meer vraag naar goede alternatieven voor vlees. Restaurants moeten meegaan met hun tijd en zorgen voor kwalitatief goede gerechten zonder vlees of zelfs helemaal zonder dierlijke producten’. Ron was verbaasd over de smaak van de groenteburgers. ‘Alle verschillende groenteburgers van LaRoo zijn smaakvol en met zorg bereid. Met een goed broodje en garnituur kun je er makkelijk iets bijzonders van

maken’.

Ron van Bakel met bietenburger

Meer dan 1 burger op de kaart

Bij Restaurant de Vogelensangh staat de bietenburger van LaRoo op de kaart met een green bun, little gem, mango, avocado, een kokos krokantje  en vegan mayonaise. Voor de veganisten staat de 100% plantaardige  Mexicaanseburger van LaRoo op de kaart.

Vogelensangh lasagne

Ron’s special: de 1000 lagen lasagne

Speciaal voor de week zonder vlees ontwikkelde Ron met de Spinazieburger en de geplukte koningszwam een duizend lagen lasagne. Het is een bijzonder lekker en succesvol gerecht geworden. Een echte aanrader! Een recept die we graag met jullie delen. Het recept vindt u hier.