Haal de moed uit je schoenen

Haal de moed uit je schoenen

Deze blog gaat over vrouwelijk ondernemerschap en persoonlijke productiviteit. Over de kwaliteit ‘Moed’ bij leiderschap. 

Mijn missie voor 2022 is het nemen van de leiding. Aan het begin van de dag bedenk ik me waar ik de leiding in zal gaan nemen. En vervolgens is er heel veel moed nodig om het dan ook echt te gaan doen. De moed om de schaamte voorbij te gaan. Alsof ik aan de rand van het zwembad sta, op het punt om het koude water in te de duiken. Het makkelijkst is om mijn partner aan te kijken. Hij springt wel voor me…..

Even diep ademhalen en duiken

Oké, even heel diep ademhalen en gaan. Er bestaat de overtuiging dat je alles kan leren wat je wilt. Excelleren valt en staat met 10.000 uren toegewijde training. De vraag is of je daartoe bereid bent. Heb je die mogelijkheid? Toegewijde training ligt buiten de comfortzone. Het voelt ongemakkelijk. Het kost energie, je moet je er voor inspannen. Als je het goed doet, wordt je er moe van en heb je af en toe even een middag dutje nodig. Of even 10 minuten hondenfilmpjes kijken op Facebook.

Het ongemak omarmen

Besteed 20% van je dag in de ongemakkelijke zone en je krijgt 80% van wat je die dag wilt doen voor elkaar. 20% van deze werkzaamheden = 80% van de omzet.  Nu nog de moed om dat water in te duiken en het ongemak te omarmen. Niet eerst even de afwasmachine uitruimen, of even wat leuke ontwerpen maken op Canva. Ik heb een heel moedig team, ik kan ook hun vragen om…..  Nee! Huppakee, 10 klanten bellen voor 10 uur.

Bollenstreek

Op de kaart bij Keukenhof

Die moed heeft al veel leuke dingen opgeleverd. Het water bleek helemaal niet zo koud. Zo zijn we samen met de expertise van Heemskerk een onderzoek gestart naar dagverse groenteburgers. En heb ik aangeklopt bij Albron met als resultaat dat dit seizoen de spinazieburger op de kaart staan bij de Keukenhof!

Daarnaast heb ik heel veel slagers ontmoet die de moed hebben om de groenteburgers op te nemen in hun assortiment. Slagers die de moed hebben om aan hun klanten te laten zien dat het ook anders kan. Chefs Koks die met hun nieuwe kaart laten zien dat tijden zijn veranderd en geen icoontjes meer plaatsen bij de vegetarische gerechten, maar juist een icoontjes bij de vlees gerechten.

Carnaval

Als de moed naar huis is….?

Zit de moed af en toe ook in jouw schoenen? Misschien is het ook wel aan een goede leider om mensen de moed weer in te praten. Dus hierbij een affirmatie om de moed uit de schoenen te halen. Adem even diep in zeg de woorden hard op na en laat ze lekkerrrrrr binnen komen:

  • Ik ben krachtig
  • Ik heb echt enorm goede ideeën
  • Iedereen wordt onwijs blij van mijn goede ideeën
  • Ik heb er zin in
  • Dit gaat fantastisch worden!

Ik zal vragen of Michael Pilarcheck hem even inspreek op zijn Meditation Moment app. En dan verwacht ik dat je de slingers ophangt en de bloemen buiten zet. Even lekker doorzakken in de kroeg, kan jou het schelen. Het kan weer. Koop dat carnavalskostuum, ook al is hij veel te duur. Weg met de inflatie!

Leuk! Zal ik iedereen alvast uitnodigen?!
Groet Marjolijn