Een strak afgetraind lichaam zou echt misstaan

Albert Heijn geïnspireerd door LaRoo

Deze blog gaat over vrouwelijk ondernemerschap en persoonlijke productiviteit. Over het stellen en behalen van doelen.

Vorig jaar startte we het jaar met een campagne vol goede voornemens. Sit-ups, gezond eten en hardlopen. Gister zaten we met het team de reclame van de Albert Heijn te kijken. We waren het erover eens dat Albert Heijn zich voor deze reclame heeft laten inspireren door onze campagne van vorig jaar 😉

Daarna luisterde ik een podcast over het ‘niet’ behalen van doelen. Blijkbaar ben ik niet de enige bij wie niet alles volgens plan loopt. Dat resulteert in een heel onbevredigende gevoel, wat gepaard gaat met stemmen in mijn hoofd die zeggen ‘jij kan dat ook helemaal niet’, ‘dat is niets voor jou’, ‘nooit geweest’. Wat blijkt: als je het doel niet haalt, geen punt. Dan heb je het blijkbaar ook niet genoeg gewild.

Een strak afgetraind lichaam zou mij bijvoorbeeld echt misstaan

….. nou…dat klopt eigenlijk wel. Een strak afgetraind lichaam zou mij bijvoorbeeld echt misstaan ….. ?! De meeste mensen trouwens hoor, dus maak je geen zorgen. Na een korte evaluatie van mijn doelen blijkt mijn hoger doel koekjes bij de koffie te zijn.

Hoewel ik het wel heel leuk vind om onwijze ambitieuze doelen te stellen. Ik visualiseer mijzelf graag in een super succesvol leven. Overal hoor ik dat wat je kunt visualiseren, je ook waar kan maken. ‘Je bent wat je denk’. Waar is dan die leuke tuinman die de enorme rozenhaag in mijn tuin snoeit en meteen even het zwembad schoonmaakt? Of wil ik dat dan ook niet graag genoeg?

Ik begrijp dat de Albert Heijn reuze nieuwsgierig is

Later las ik dat visualiseren niet een bewezen methode is. Het is beter om in actie te komen, fouten te durven maken, achteraf het proces te visualiseren: waar ging het fout of wat kan beter? En dan direct een volgende poging wagen. Geen hip gedoe, gewoon ordinair hard werken en op je bek gaan. Het heeft dus ook geen zin om bang te zijn om te falen. Als je nooit faalt leer je ook niets. Zie het gewoon als één grote praktijk test.

Vorig jaar was Angela Merkel mijn grote voorbeeld. Dat was misschien ook wel iets te ambitieus. Dus al met al zien mijn doelen er voor dit jaar heel anders uit.  Misschien zou ik ze niet met iedereen moeten delen… Maar ik begrijp dat de Albert Heijn reuze nieuwsgierig is voor hun eigen campagne in 2023. Dus goed: Mijn doel is niet langer meer om een wereld leider te worden met een afgetraind lichaam. Maar simpel weg om te beginnen met het ‘nemen’ van de leiding.

strak afgetraint lichaam misstaat

Je moet eerst een stukje lopen om te zien of je wel de goede kant uitgaat.

Op de nieuwe LaRoo website staan foto’s van mij als leider. Ik ben er best trots op. Maar voordat de verwachtingen te hoog gespannen worden…. het is niet veel meer dan die onnozele padvindster die vol trots met haar groepje een totaal verkeerde kant uit loopt. En iedereen ziet het gebeuren…. Maar we lopen tenminste. En er loopt een steeds grotere groep enthousiaste mensen achter me aan. Iedereen heeft zin in het avontuur. Het doel is niet om zo snel mogelijk op de volgende post aan te komen, maar om ‘s avonds bij het kampvuur het beste verhaal te kunnen vertellen.

Bij deze wens ik iedereen een gezond jaar, maak er een mooi avontuur van!

groet Marjolijn.

NB: Dit artikel is niet gecontroleerd op spelfouten. Mijn compagnon zegt dat lezers dan tenminste kunnen zien dat ik het zelf heb geschreven en dat het niet een of andere geautomatiseerde e-mail is. Echt een goeie!