blog

Black Friday gaan wij op GROEN!

Black Friday 2021 zal alle records breken – tijd voor een groen tegengeluid!

Alles wijst erop dat Black Friday dit jaar groter wordt dan ooit. Vorig jaar al werd wereldwijd een record bereikt met online bestedingen van bijna 270 miljard dollar, een stijging van 36% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in Nederland heeft Black Friday 2020 voor recordbedragen gezorgd. De online verkoop was maar liefst 80% hoger dan het jaar ervoor. Hebben we al deze spullen nodig? Nee. Zo komt jaarlijks ongeveer 85% van de kleding die we kopen op de vuilnisbelt terecht.

Impact populaire producten

De populairste productgroepen zijn kleding en elektronica. En die hebben beide een flinke impact op het milieu. Zo is de kledingindustrie verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot. In Nederland is de gemiddelde CO2-uitstoot van het kopen van nieuwe kleding jaarlijks 455 kilo per persoon volgens Milieu Centraal. Het kopen van spullen, waaronder elektronica, zorgt per persoon voor maar liefst 2.591 kilo CO2-uitstoot. Dat alleen al is bijna 30% van de totale uitstoot die een Nederlander gemiddeld veroorzaakt!

De wereld verbeterende burger

Het lijkt wat veel gevraagd van een burger – de wereld verbeteren – maar als je erover nadenkt is het eigenlijk helemaal zo gek nog niet. Met de keuzes die we maken over voedsel kunnen we ontzettend veel invloed uitoefenen. Niet alleen op ons eigen lichaam, maar ook op onze omgeving en het klimaat. Meer groente in je dieet helpt overgewicht en chronische ziekten te voorkomen. Daarnaast zorg je voor een forse CO2 besparing door in plaats van vlees juist lokaal geteelde groente te eten.

De komende twee weken doen we er nog een schepje bovenop en geven wij juist iets terug aan de aarde. Samen met Trees for All planten we bomen via duurzame bosprojecten in Nederland en Vietnam 🌳. Ga jij ook op Groen?

Bij elke 50 burgers die wij deze week en volgende week verkopen, doneren we een boom.

Bezoek onze website

Ga jij ook op groen? Ga naar onze webshop om direct de LaRoo groenteburgers te bestellen. Of ga naar een van onze verkooppunten. Ook wat de speciaalzaak deze week bij ons besteld, tellen we bij het totaal op!