blog

Eet geen dierendag

Wat is het effect als iedereen op dierendag géén vlees eet

Heeft u een mooie, ontspannen zomer gehad? Klaar om met nieuwe energie het schooljaar te starten? Toe aan wat meer regelmaat? Keurig op tijd naar Op 4 oktober is het dierendag. Dan leggen we onze huisdieren lekker in de watten. Voeren we het lekkerste brood aan de eenden in het park en krijgen de vogels in de tuin stukjes kaas door de broodkruimels. Maar hoe zit het met de dieren op je bord?

Maak van dierendag de meest diervriendelijke dag van het jaar

Je hebt de spotje op de radio misschien al gehoord. Dagelijks liggen er in Nederland ca. 600.000 dieren op ons bord. Dat is een rij koeien, varkens en kippen van Amsterdam tot Brussel! Voor deze dieren is het leven een stuk minder feestelijk. Laten we daar op 4 oktober samen wat aan doen door vaker iets anders te eten. Lees hier meer over op Wakkerdier.

Wakkerdier rekende daarnaast uit dat we met 1 dag geen vlees eten de CO2 uitstoot van176 miljoen km autorijden besparen. En als je niet teveel bewerkt- en roodvlees eet heb je bovendien minder kans op ziekten zoals diabetes.

Meedoen is makkelijk

Zet op dierendag eens iets anders op tafel. Bij het boodschappen doen dit weekend kun je daar alvast rekening mee houden. Hier vind je een overzicht van al onze verkooppunten. Geen inspiratie? Hier vindt je diervriendelijke recepten met de groenteburgers.

Dierendag special lunch

Trakteer je zelf met dierendag eens op een broodje bietenburger. Geen vlees, maar wel heel veel groente! Nederlanders eten gemiddeld genomen namelijk nog steeds veel te weinig groente. We hebben 250g per dag nodig. Een beetje extra groente kan dus nooit kwaad. De groenteburgers zijn op basis van het volkoren graan haver, Dit zorgt voor een goede verzadiging voor de rest van de dag en een gelijkmatige energie opname. Hierdoor blijft je de hele middag goed geconcentreerd en heb je aan he einde van de dag nog genoeg energie voor een rondje hardlopen of een potje voetbal.

Geen zin om zelf te koken

Doe eens en beroep op de creativiteit en de vakmanschap van de kok van jou favoriete restaurant, snackbar of broodjes zaak. Vraag welk gerecht zonder vlees hij/ zij kan aanbevelen. Ik ben heel benieuwd wat daar uitkomt. Hebben jullie goed tips dan hoor ik ze graag. Wij hebben namelijk een principiële puber thuis die er voor zorgt dat wij thuis nog minder vlees eten dan dat we al deden.

Bestellen?

U kunt de burgers online bestellen in onze webshop. Hier bestelt u per doosje van 10 stuks.