nieuws

Een gezonde start met deze herfst klassiekers

Gezonde start van het nieuwe schooljaar

Heeft u een mooie, ontspannen zomer gehad? Klaar om met nieuwe energie het schooljaar te starten? Toe aan wat meer regelmaat? Keurig op tijd naar bed, fles wijn dicht laten, sportschoenen weer uit de kast halen en vooral ook weer wat gezonder eten.

Specialiteiten van het seizoen

Misschien wilt u het nog niet zien… Misschien bent u er nog helemaal niet aan toe… maar de eerste bladeren beginnen alweer te verkleuren. Kastanjes staan op springen. ‘s Avonds wordt het snel donker, dus de sfeerlichtjes in de tuin en op het balkon kunnen aan. En ‘s morgens banen we ons een weg door de spinnenwebben als we naar school of werk gaan.

Tegen houden heeft geen zin, dus kunnen we er maar beter van genieten. In de horeca zal binnenkort de nieuwe herfstkaart verschijnen. Kastanjesoep, bospaddenstoelen risotto en mosselen. In de winkels verschijnen de pompoenen, de paddenstoelen, appels nieuwe oogst, en stoofpeertjes. Bij de Hema gekleurde regenjassen en laarzen. Leuk toch?!

Een mooi moment om onze pompoenburger en de Mexicaanse burger met kastanjechampignons onder de aandacht te brengen. Deze sluiten met hun lokale geteelde ingrediënten heel mooi aan bij de herfst.

Pompoenburger

De pompoenburger is bij de eerste hap zoet en in de nasmaak lekker pittig. Deze groenteburger is smaakvol en romig door de mango en de crème fraiche. Hierdoor is de pompoenburger goed te combineren met Indische en Hindoestaanse gerechten. Pompoenen worden in Nederland aan het eind van de zomer en in de herfst geoogst en hebben eigenlijk het hele jaar door een lage klimaatbelasting. Onze pompoenen worden geteeld in de Bollenstreek vlak achter de zee en de duinen. Ze hebben met hun voeten in de volle grond gestaan. Dat proef je vast en zeker terug in de burgers. Pompoen bevat net als wortel veel vitamine A. Dit is nodig voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem.

Mexicaanseburger (Vegan)

De veganistische Mexicaanse burger is gemaakt op basis van kastanje champignons. De champignons worden op duurzame wijze en zonder bestrijdingsmiddelen geteeld in de Bollenstreek. Champignons bevatten veel vezels. Samen met het haver komt het vezel gehalte op 4,4g/100g. Daarmee is deze groenteburger dus een bron van vezels. De burger is 100% plantaardig. De gistvlokken zorgen voor een pittige smaak en zorgen samen met de mais en  de tomaat voor voldoende vitamine B. We hebben hem op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden, waardoor hij goed combineert met tortilla’s en taco’s.